Nu kommer receptet på blåbärskakan som jag bakade härom kvällen. Den blev riktigt god som en blandning mellan cheesecake och paj.
Pajskal:
– 150 gram rumstemperatur
– 3 dl vetemjöl
– 1 dl strösocker
– 2 tsk bakpulver
Fyllning:
– 2 dl creme fraiche
– 1 dl strösocker
– 2 ägg
– 3 dl blåbär
– 2 tsk vanilj
Började med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda ihop ingredienserna för pajskalet. Efter det tryck ut det i en pajform, jag brukar använda mig av bakplåtspapper iaf i botten av formen så går det lättare att få loss den. Rör ihop creme fraiche och äggen, tillsätt sedan strösocker och resterande ingredienser. Häll i fyllningen i pajformen och in i ugnen. Grädda i ca 40 min eller till att den inte är rinnig.
Vi gjorde det till ett litet äventyr och fikade ute i skogen. Så mysigt att ha våra lediga dagar jag och Ruben.
Hoppas att ni hittat lite bär och kan göra en god kaka eller kanske sylt, saft, marmelad eller annat gott! Skogens skafferi är öppet för alla.